Lidershipi dhe Puna në Skuadër

Obiektivat e Kursit
Ky model kursi ka për qëllim t’i ofrojë studentëve njohuri e aftësi, për të kuptuar në mënyrë profesionale metodat e udhëheqies dhe punës ne skuader, në bordin e një anije. Kursi është i dizejnuar për të përmbushur kërkesat e reja qe rrjedhin nga Konventa STCW10, për aplikimin e lidershipit dhe të punës në ekip, në përputhje me ndryshimet Manila 2010, në mënyrë të veçantë siç thuhet në tabelën A-II / 1, A-III / 1 dhe A-III / 6.

Funksioni: Kontrolli mbi funksionimin e anijes dhe të kujdesi për personat në bord në nivel operacional. Ky kurs është i dizajnuar në përputhje me STCW / 78, i ndryshuar, tavolina A-II / 1, III / 1, III / 6 dhe IMO sigurisht modeli Lidershipi dhe Teamwork. IMO 1.39.

Parakushtet: Është supozuar se nxënësit të cilët marrin pjesë në këtë kurs duke mësuar në klasë dhe përvojën e bordit, duhet te kenë familjaritet të mjaftueshëm me operacionet në bordin dhe të kuptojnë se udhëheqja dhe puna në ekip është një pjesë thelbësore e rolit të tyre në bordin e një anije.

Kohëzgjatja e Kursit: 1 ditë

Pjesëmarrja: Minimum 4 kandidatë në ditë

Objektivat e Kursit:

  • Kuptimi i konceptit të lidershipit dhe rëndësia e punës ekipore brenda në bordin e një anije.
  • Dallimi në mënyrë të qartë i hierarkive të ndryshme dhe autoritetet brenda një anije.
  • Aplikoni metodat e nevojshme për zgjidhjen e konflikteve të brendshme me personat e ekuipazhit.
  • Njohja e funksioneve të caktuara për çdo anëtar të ekuipazhit, të caktuar nga eprorët e tyre.
  • Aplikimi i njohurive në menaxhimin e stafit në bord dhe ngjarje të ndryshme që mund të ndodhin, për të ruajtur mjedisin e përshtatshëm të punës.
  • Njohja e konventave të ndryshme ndërkombëtare detare dhe rekomandime sipas ligjit kombëtar.
Comments

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Kontaktoni

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.
[contact-form-7 id="7474"]