GMDSS ROC (Certifikata e Operatorit të Kufizuar)

GMDSS ROC (Certifikata e Operatorit të Kufizuar) është niveli minimal i kualifikimit të radios detare që kërkohet nga marinaret profesionist. Ai plotëson të gjitha kushtet e STCW dhe është kërkesa minimale për Certifikatat e Kompetencës së DPD-së.

Kualifikimi është projektuar për marinarët që punojnë ekskluzivisht brenda zonës detare GMDSS A1, e përcaktuar si brenda rrezes VHF të një stacioni bregdetar. Marinarët që operojnë përtej Zonës Detare A1 ose, duke aplikuar për ndonjë Certifikatë Kompetence të pakufizuar, do të kërkojnë një kualifikim GOC.

Kjo certifikatë është e përshtatshme për pilotët, operatorët e kontrollit portual, operatorët në det të hapur, parket me erë dhe varkat e punës dhe peshkatarët që operojnë në ujërat bregdetare.

Kontaktoni

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.
[contact-form-7 id="7474"]