Pilotimi & Omexhimi

TSTS, ka në stafin e saj Pilot të certifikuar dhe licencuar nga Ministria e Punëve Publike dhe Transportit në kategorinë A, me eksperiencë mbi 30 vjeçare në këtë aktivitet.

Shërbimi i Pilotimit ofrohet për të gjitha portet shqiptare, përfshirë portet e hidrokarbureve. Ky shërbim kryhet me profesionalizëm, duke marrë parasysh kufizimet në thellësi që kanë portet e vendit, me qëllim manovrimin dhe akostimin e sigurtë të anijeve për të gjitha llojet dhe kapacitetet. Pilotët që operojnë pranë Grupit TSTS, ofrojnë shërbimin e tyre 24 orë përfshirë ditët e festave.

Në këtë shërbim përfshihet dhe ormexhimi (lidhja) e anijes në kalatë gjatë akostimit.